Tüm Ürünlerde Ücretsiz Kargo!

Gardrop Düzeni Nasıl Olmalı? Gardrop Nasıl Düzenlenir?

09-05-2020 16:08
Gardrop Düzeni Nasıl Olmalı? Gardrop Nasıl Düzenlenir?

Başarılı bir gardırop düzenine sahip olmak hem dolabın kapağını açtığınızda kendinizi çok daha iyi hissettiriyor hem de aradığınız eşyaları bulmanız kolaylaşıyor. Bu nedenle bir gardırop seçimi yaparken özellikle gardırop içinin kullanım alışkanlıklarına uyum uymadığını da kontrol etmelisiniz. Kimi gardıroplar askı alanı fazla olacak şekilde tasarlanırken kimilerindeyse askılık alanından ziyade bolca çekmece ve raf bulunuyor. Bu nedenle gardrop fiyatları ile ilgili araştırma yaparken bu detaylara da dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda gardrop modelleri ve fiyatları ihtiyaç duyduğunuz ürünün ebadına ve işlevselliğine göre değişkenlik gösteriyor. Örneğin içinde çokça bölme, raylı sistem ve ek alan bulunan gardıroplar, sade bir iç düzene sahip olanlardan biraz daha yüksek fiyatlara sahip olabiliyor. Ancak her halükarda içinde yeterince bölme bulunmayan gardıroplarda da organizer parçalar kullanmanız gerekebiliyor.


Gardrop Düzeni Nasıl Olmalı?

Aslında gardırop düzeni tamamen sizin kullanım alışkanlıklarınıza yönelik olmalı. Bu bağlamda eğer kıyafetlerinizi renklerine göre ayırt etmeniz çok daha kolay oluyorsa böyle bir düzenleme yapmalısınız. Eğer kıyafetlerinizi örneğin tişört, eşofman altı ya da uzun kollu bluz şeklinde farklı gruplara ayırabiliyor ve bu tarz gruplarda bolca parça bulunuyorsa bu tip bir düzen de deneyebilirsiniz. Bu sayede hava durumu ya da o gün gideceğiniz ortamın ağırlığına göre giymeniz gereken kıyafeti gardırop içindeki tek bir bölmeden alabilirsiniz. Bunun yanı sıra gardırop içinde mutlaka sık tercih ettiğiniz kombinlerin de göz önünde olması gerekiyor. Böylece gardırobu açtığınızda aradığınız ürünü kolayca bulabilirsiniz. Özellikle içinde nevresim takımı ya da yorgan değil de kıyafetlerin olduğu ve yatak odası gardrop olarak kullanılan ürünlerde bu detay çok önemli oluyor. Çünkü evden hızla çıkılması gereken zamanlarda dolap içinden istenilen eşyayı bulmanın kolay olması kullanıcılara çok kıymetli geliyor. Bunların yanı sıra gardırop düzeni yaparken gardırop içinin de dışıyla uyumlu şekilde düzenlenmesinde yarar oluyor. Örneğin ahşap gardrop kullanıyorsanız organizer parçalar olarak ahşap kutuları ya da minik sandıkları tercih edebilirsiniz. Böylece bir kullanım çok daha şık bir düzen yaratmanıza yardımcı oluyor.


Gardrop Nasıl Düzenlenir?

Eğer gardırobunuzu sıfırdan düzenlemeyi planlıyorsanız öncelikle içindeki tüm kıyafetleri yıkamanız ve elden geçmesi gerekenleri tek tek onarmanız gerekiyor. Böylece gardırobu kullanmaya başladığınızda kıyafetlerinizle alakalı sorun yaşama ihtimalini de ortadan kaldırabilirsiniz. Benzer şekilde yepyeni bir düzenleme yapacağınız zaman kıyafetleriniz arasında eleme yapmanız ve artık giymediğiniz kıyafetleri, şehrinizde bulunan giysi geri dönüşüm kutularına atmanız çok daha işlevsel oluyor. Bu işlemlerin ardından pırıl pırıl bir şekilde gardırop düzenleme işlemi yapabilirsiniz. Aynı zamanda gardırop düzenleme işlemi yaparken kesinlikle kıyafetlerinizi mevsime göre de ayırmalısınız. Bu sayede kışın ortasında elinize sürekli olarak askılı bluzlarınızın ya da şortlarınızın gelmesini önleyebilirsiniz. Ayrıca kırışma ihtimali olan parçaların asılması da büyük bir önem taşıyor.


Gardrop Nasıl Yerleştirilir?

Gardırop içine eşyalarınızı yerleştireceğiniz zaman mutlaka saklama kutularından faydalanmalısınız. Örneğin köşe gardrop modelleri arasından bir tanesini kullanıyorsanız köşede kalan alanlara saklama kutuları yerleştirip bu bölgeleri içlerine çorap, fular ya da iç çamaşırı yerleştirerek değerlendirmelisiniz. Ancak, şık bir görünüm yaratmak için kutularınızı aynı tip seçmelisiniz. Yerleşim sırasında dolap içi organizerler de oldukça işlevsel bir kullanım sağlıyor. Örneğin, bu organizerler sayesinde köşe gardop içinde kendinize ayakkabılarınızı da istifleyebileceğiniz alanlar yaratabilirsiniz.


Gardrop İçi Nasıl Olmalı?

Gardıropların kullanışlı olması ve içindeki eşyaların düzenli görünmesi için mümkün olduğunca fazla bölmeli olması gerekiyor. Buna göre içinde bir askılık alanı, birkaç raf, birkaç çekmece ve ayakkabıların da yerleştirilebileceği alanların olması ciddi anlamda işlevsellik yaratıyor. Aynı zamanda gardırop içinde bazı özel kumaşlara sahip pantolonların asılabileceği özel askılıkların varlığı kimi durumlarda hayat kurtarıcı olabiliyor. Kimi gardırop içi düzenlerinde kravatlar, fularlar ve kemerler için de raylı sistemle organize edilmiş ve kendi içinde çokça bölmeye ayrılan alanlar göze çarpıyor. Bu tip alanlar da gardırop içinin daha düzenli olmasına katkıda bulunuyor. Gardırop içlerindeki en önemli detaylardan bir tanesi de içindeki tüm eşyalara rahatça ulaşabilmek oluyor. Bazı modeller bazı alanlar ölü alan olarak kalabiliyor. Bu sebeple gardrop modelleri arasında seçim yaparken mümkün mertebe sürgülü gardrop çeşitlerine yönelmek gerekebiliyor. Sürgülü gardrop modelleri, bölmelere ayrılmış gardırop içinin üzerine gelen ve yana doğru kaydırılan kapaklardan oluştuğu için kapının açılmaması ya da açıldığında kimi alanlara ulaşılamaması gibi sorunlar yaşatmıyor. Ancak özellikle çoçuk gardrop modelleri ihtiyacınız bulunuyorsa çocukların yaşayabileceği çeşitli kazaları önleyebilmek adına normal kapılı modellerden seçebilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.