Tüm Ürünlerde Ücretsiz Kargo!

Mutfak Dolapları Nasıl Temizlenir?

28-01-2020 22:49
Mutfak Dolapları Nasıl Temizlenir?

Mutfak Dolapları Nasıl Temizlenir?


Mutfak dolapları nasıl temizlenir? Sorusu, genellikle yağ ve yemek buharı gibi nedenlerle oluşan ağır lekelerin mutfak dolapları üzerindeki olumsuz etkisi sebebiyle sıklıkla sorulan sorular arasındadır. Minar Mobilya blog yazımızda, mutfak dolabı nasıl temizlenir? Sorusuna, detaylı ve pratik çözümlerle cevap veriyoruz.

Yağ buharı ya da yağın sıçramasıyla birlikte, dolaplar üzerinde daha ağır lekeler oluştuğu gibi bu lekelerin zamanla katmanlaşması ve çıkması bir hayli zor olmaktadır. Ancak, kesinlikle çözümsüz değildir. Aşağıda vereceğimiz yöntemleri uygulayarak, mutfaklarınızın en önemli ve işlevsel ürünleri arasındaki mutfak dolaplarınızı pırıl pırıl bir temizliğe kavuşturabilirsiniz. Daha temiz ve ferah bir görüntü için, bu yöntemleri uygulamanız fazlasıyla işinizi görecektir.

 


 

Mutfak Dolapları Nasıl Temizlenir?


Temizlik Malzemenizi ve Dolabınızı Hazırlayın


Temizlik malzemenizi hazırlayacağınız gibi, detaylı bir temizlik için mutfak dolabının da hazırlanmasıyla işe başlayın.

Dolabın içerisini boşalttıktan sonra, bir elektrikli süpürge ile dolabın içerisini ve tüm gözlerini çekin. Böylelikle temizlik yaparken size engel olacak süpürülebilir kırıntılardan kurtulun. Sıvı temizliğe başlamadan önce, varsa dolap zeminlerindeki kâğıt veya muşamba gibi koruyucu olarak serdiğiniz şeyleri de kaldırın.


Temizlik esnasında eldiven ve hatta koruyucu maske kullanmanız, sağlığınız açısından faydalı olacaktır. Zira en hafif temizlik maddesinin içerisinde dahi, bir kısım kimyasallar bulunacağını unutmayın.

 


 

Sirke ve Bulaşık Deterjanının Gücünden Yararlanın


Temizlik yapılırken sirke, genellikle ihmal edilen şeylerden biridir. Oysaki sirkenin temizlikteki etkisi sadece yüzeysel olmayıp, mikropların kırılmasında da oldukça faydalıdır. Özellikle parlak ve kaplama yüzeye sahip mutfak dolapları için, deterjanın yoğun etkisinden kurtulmak ve doğal bir temizlik oranını artırmak için, sirke en ideal seçeneklerden biridir.

Bir kova ya da leğen içerisine suyu koyduktan sonra bir çay bardağı miktarında sirkeyi ve bir miktar kararında bulaşık deterjanını ekleyerek işe koyulabilirsiniz. Sonrasında karışımı, iyice karıştırın.


Süngeri karışıma batırarak, mutfak dolabının bir ucundan başlayarak ovalar şekilde temizliğe başlayabilirsiniz. Özellikle yağ lekelerinin olduğu kısımlara, biraz daha özen göstermeniz gerekecektir. Sünger kullanırken, kesinlikle süngerin sert yüzeyini kullanmamaya özen gösterin. Sadece yağ birikintisinin katmanlamış olduğu yerler için, süngerin sert yüzeyini kullanın.

 

Yoğun Yağlar Varsa Karbonat Çamaşır Suyu Ekleyin

Şayet dolap yüzeyinde yağ lekeleri çok fazlaysa, yukarıda bahsedilen karışımın içerisine 2 paket karbonat eklemenizde etkili bir çözüm olacaktır. Karbonat eriyene kadar, hazırladığınız karışımı iyice karıştırarak yukarıda verilen bilgiye uygun bir şekilde temizliğe başlayabilirsiniz.


Temizlik yaparken, karışıma bir miktar çamaşır suyu eklemenizde faydalı olabilir. Ancak çamaşır suyunun kokusunu dikkate almalı, durulama işleminin bol ılık su ile yapılması çok önemlidir.

 

 

Ulaşılmaz Yerler İçin En Pratik Çözüm: Diş Fırçası

Özellikle süngerle ulaşamadığınız ya da rahat temizlik yağamayacağınız alanlar için, diş fırçası kesinlikle en iyi çözümlerden biridir. Ancak diş fırçası kullanırken, kesinlikle yumuşak diş fırçası olmasına özen gösterin. Aksi halde, parlak yüzeylerin deforme olmasına neden olabilirsiniz.

 


Durulamaya Dikkat Edin


Mutfak dolabı nasıl temizlenir? Sorusuna vereceğimiz cevaplardan biri de, durulamanın iyi bir şekilde yapılması şeklinde olacaktır. Gıda ve yemek yeme için kullanacağınız araç gereçlerin olduğunu unutmayarak, durulama işlemini temizliğin ardından hemen ve ılığın biraz üzerinde yapmanız gerekir. Bol su ile durulamayı yaparak, temizlik işlemini bu şekilde sonlandırın.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.